Orpon hiihdonohjaus ja valmennus


Valmennuksen ja ohjauksen lähtökohta on tarjota säännöllinen, ohjattu ja monipuolinen harjoittelukokonaisuus lapsille ja nuorille seitsemästä vuodesta (7v.) ylöspäin. Mukaan ei tarvita kuin intoa ja motivaatiota treenata tavoitteellisesti. 

Tarkoitus ei ole kohdistaa harjoittelua vain kilpahiihtoon pyrkiville vaan haluamme myös opastaa lapset sekä nuoret liikunnalliseen ja terveeseen elämäntapaan pitäen kuitenkin harjoitteet kilpahiihtoa tukevina.

ORPON Hiihdonohjauksen top 5 teesit

Teesi 1, Harjoittelu:

Tärkein ominaisuus harjoittelussa on säännöllisyys sekä monipuolisuus, kuitenkaan unohtamatta, että hiihto on JEES!

Teesi 2, Lasten ja nuorten kehitysvaiheet:

Lasten ja nuorten kohdalla harjoittelun pitää huomioida kasvun eri kehitysvaiheet. Liian kova tai yksipuolinen harjoittelu ei tue liikunnallista kehittymistä ja voi pahimmassa tapauksessa vaarantaa jopa terveyden. 

Lasten kohdalla painopistealueita ovat ketteryys, koordinaatio, tasapaino ja nopeus. Nuorilla mukaan tulee pikkuhiljaa peruskestävyysharjoitteet ja myöhemmin nopeuskestävyys sekä voima.

Teesi 3, Liikunnallisuuden lisääminen:

Lasten ja nuorten pitäisi tutkimusten mukaan liikkua päivittäin useita tunteja mahdollisimman monipuolisesti. Myönteiset liikuntakokemukset ohjatussa toiminnassa lisäävät myös vapaaehtoista ja omatoimista liikkumista lapsilla ja nuorilla. Aina ei voi olla hauskaa, mutta vähän tylsemmätkin harjoitukset voi tehdä pilke silmäkulmassa.   

Teesi 4, Pelit ja leikit (ryhmässä toimiminen):

Erilaiset liikunnalliset leikit ja pelit mahdollistavat monipuolisen harjoittelun mielekkäällä tavalla. On tärkeä myös opastaa lapsille ja nuorille, että ryhmässä tai joukkueena toimiminen on tärkeää tulevaisuudessa kaikilla elämän osa-alueilla.     

Teesi 5, Valmennuksen ja ohjauksen kohderyhmä:

Valmennusta sekä ohjausta tehdään osallistuvia lapsia ja nuoria varten, ei lajia eikä kilpailemista. Aikuisten kilpahiihtäjien harjoitteluun ja elämätapaan ei ole mikään kiire, ilman lapsena ja nuorena rakennettua kunnollista pohjaa, se ei ole edes mahdollista. Kunnollinen pohja antaa valmiudet kaikkeen urheiluun ja liikkumiseen tulevaisuudessa, tehdään sitä sitten kilpailumielessä tai vain harrastamisen ilosta.

Seuran jäsenyys ja vakuutus

Seuran toiminnassa mukana olevilta edellytetään seuran jäsenyyttä. Jäsenyyteen sisältyy alle 15-vuotialle tapaturmavakuutus, joka koskee seuran omia tapahtumia esim. tätä syystreeniä. Vakuutus tulee olla voimassa treeneihin osallistuvilla! Liittymisohjeet ja tilinumero löytyvät: https://oriveden.ponnistus.sporttisaitti.com/seuran-esitte…/


Mikäli haluat mukaan, ota yhteyttä joko facebookin kautta tai alla olevalla lomakkeella.