Hiihtokoulut

Hiihtokoulukerrat ovat tältä kaudelta pidetty.

HIIHTOKOULUINFO 2022

Hiihtokoulu on tarkoitettu 4-16 vuotiaille lapsille ja nuorille. Tänäkin talvena hiihtokouluopetusta järjestetään tiistai-iltaisin ja sunnuntai-iltapäivisin. Hiihtokouluun ilmoittautuessa valitaan haluttu päivä.  

Tiistaisin hiihtokoulu klo 18.15-19.15 ja sunnuntaisin klo 15.30-16.30. 

Aikataulu:

·         SU 9.1 ja TI 11.1 - Perinteinen hiihtotyyli

·         SU 16.1 ja TI 18.1 - Perinteinen hiihtotyyli

·         SU 23.1 ja TI 25.1 - Vapaa hiihtotyyli (pinkit ja vihreät)

·         SU 30.1 ja TI 1.2 - Vapaa hiihtotyyli (pinkit ja vihreät)

·         SU 6.2 ja TI 8.2 - Perinteinen hiihtotyyli

·         SU 13.2 ja TI 15.2 - Vapaa hiihtotyyli (pinkit ja vihreät)

·         LA 19.2 Lasten Lumipäivät ( kaikille vapaa osallistuminen)

·         SU 13.3 klo 13-15 Leijonahiihto ja hiihtokauden päättäjäiset

  • Leikkimielinen ja karnevaalityylinen Leijonahiihto yhteistyössä Lions Clubin kanssa.  Hauska ja karnevaalimainen pukeutuminen suositeltavaa
  • Päättäjäisissä jaetaan hiihtokoulun aktiivisuuspalkinnot ja Sinetti-Cup kokonaiskilpailun palkinnot sekä palkitaan seuran hiihtäjiä. HUOM! Muistaa palauttaa hiihtokoululiivi, jos ette ole sitä vielä palauttaneet

Hiihtokoulupaikka on Leppästentien varressa sijaitseva Oriveden Hiihtomaa.

Tulethan hiihtokouluun aina ajoissa ja täysin terveenä. Huolehdi, että lapsesi on valmiina hiihtovarusteissa hiihtokoulun alkaessa!

Hiihtokoulussa valokuvataan. Valokuvia tullaan käyttämään hiihtoaiheisten juttujen yhteydessä mm. OrPo:n omilla sivuilla, OrPo:n Facebook- ja Instagram julkaisuissa ja paikallislehdessä. 

Hiihtokoulun hinta on 25 euroa/lapsi ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä hiihtojaoston tilille FI72 5311 0040 0085 11. Hiihtokouluun osallistuminen vaatii OrPon jäsenyyttä. OrPo vakuuttaa alle 15v. jäsenet seuran omassa toiminnassa, jota tämäkin on. Ohjeet löytyvät: https://oriveden-ponnistus.sporttisaitti.com/jasenmaksut/

Pakkasraja hiihtokoulukerroille on -17 astetta. Mikäli hiihtokoulu joudutaan perumaan, siitä ilmoitetaan Oriveden ponnistuksen hiihtojaoston facebook sivulla.


Mikäli hiihtokoulusta tulee kysyttävää, voit olla yhteydessä hiihtojaoston sähköpostiin orpohiihtojaosto(at)gmail.com

YLEISIÄ HIIHTOKOULUUN LIITTYVIÄ JA MUITA HUOMIOITAVIA ASIOITA:

Lapset jaetaan pienempiin ryhmiin opetuksen laadun ja sujuvuuden takaamiseksi hiihtotaidon mukaan. Ohjaajat voivat tehdä tarvittavia ryhmäsiirtoja hiihtokoulukauden aikana.  Jokaiselle osallistujalle jaetaan nimellä varustettu heijastinliivi, joka palautetaan kauden päätteeksi. 

4-5 vuotiaille toivomme huoltajan olevan suksilla mukana hiihtokoulun ajan.

Tavoitteena on, että jokainen lapsi innostuisi suksiliikunnasta, saisi taitojensa mukaista opetusta ja oppisi uusia taitoja hiihdon parissa. Mikäli lapsi haluaa lähteä hiihtokoulukerralta kesken pois syystä tai toisesta, niin ilmoitattehan siitä aina ohjaajille.

Huomioittehan, että hiihto on ulkoilmaliikuntana aina keliolosuhteiden vaikutuspiirissä, joten yllättäviäkin muutoksia saattaa tulla. Näistä pyrimme kuitenkin ilmoittamaan aina selkeästi ja niin ajoissa kuin mahdollista. Tiedot saat:

  https://www.facebook.com/orpohiihto/

Jos et ole Facebookissa, pääset lukemaan sitä myös tämän nettisivun kautta.

Vaatetus on hyvä miettiä mm. tuulen purevuuden ja pakkaslukeman mukaan, mutta kuitenkin niin, että lapsi pääsee mukavasti liikkumaan. Hiihtäjät eivät tarvitse juomapulloa mukaan, sillä hiihtokoulun päätteeksi on kaikille tarjolla lämmintä mehua.  

Lapsen välineet- niin sauvat kuin suksetkin- tulee nimikoida! 

Jokaisen hiihtokoulukerran aluksi pidämme nimenhuudon. Kirjamme osallistumiset ja hiihtokoulun lopuksi reippaasti mukana olleet lapset/nuoret saavat aktivisuuspalkinnon.