Latuinfo ja -kartat

YLEISTÄ LATUJENAJOSTA:

* Pääsääntöisesti ladunajajat lähtevät kunnostustöihin aamulla, joten innokkaimpien kannattaa käydä itse tarkistamassa tilanne paikanpäällä. Tätä infoa päivitellään yleensä vasta kun latumiehet saavat hommat tehtyä. 

*Hiihtäjien tulee huomioida, että on tietynlaisia kelejä, jolloin latuihin ei kannata koskea ja tietysti myös poikkeuksellisissa olosuhteissa (esim. valtava lumimyräkkä tai kova pakkanen) kunnostustyöt tehdään myöhemmin. 

*Iso-Teerijärve jäälatu: juuri kunnostetulla (kelkalla kuljetulla) reitillä on turvallista hiihtää. Huomioithan, että keväällä voivat jääolosuhteet muuttua nopeasti ja järven lähteikkökohdat /laskuojien suut saattavat olla pettäviä.

___________________________________________________________________________________________________________________ 


11.4.2021 Sunnuntai

Tänä aamuna lanaillaan luistelubaana välille Hiihtomaa- Paltanmäen soralaani.

Menneen viikon kevätladuista huolehtivat talkoolaiset  Jouko Hämäläinen ja Mauri Kaila.

Huomenna alkaa Latumiesten kesäloma, jona aikana rakennellaan/parannellaan/korjataan/huolletaan lanauskalustoa ensi vuoden hiihtoja odotellen.

Reiteillä on paikoin hyvin lunta , kuten vitosen perälenkin lyhyehköllä osalla lähellä Teerijärvelle lähtevää haaraa ja toki hiihtelemässä saa käydä niin kauan kuin haluaa. Kunnostus  kuitenkin lopetetaan tähän päivään.

Hiihtojaoston latuinfo kiittää kaikkia seuraajia ja toivottaa hyvää kesää! Muistakaahan pitää hiihtokuntoa yllä myös kesälaitumilla!


10.4.2021 Lauantai

klo 8    Reitistön lumitilannetta kartoitetaan parhaillaan. Palaamme asiaan!

klo 8.20  Luistelubaana välillä Hiihtomaa Paltanmeän nousun ns. soralaani on juuri lanattu!!!!

Tuon reitin perinteisen latu on paikoin puhki eikä siihen voi uralanalla enää koskea. Tallukalliolta Teerimaan tielle perinteisen ura on näinollen myös vanha, mutta oletettavasti hiihdettävissä. Lunta tuolla ylätiellä on aina enemmän kuin valaistulla radalla.

Eipä muuta kuin sivakoimaan!

Kevätkeleillä on oltava tarkkaavainen; jo saman päivän aikana voi sulia kohtia ilmaantua yllättäen.

9.4.2021 Perjantai

Reitistö eilisen jäljiltä. Seuraamme tilannetta; sadetta luvattu tälle päivälle. Seuraa tätä infoa!

8.4.2021 Torstai

klo 00.10. Iltayöllä/yöllä eilen on kunnostettu perinteisen latu ja luistelubaana välillä Hiihtomaa- Soralaani Paltanmäessä.

Perinteisen latu Tallukallio- Teerimaantie on ajettu myös! Kunnostetut reitit hyvässä kunnossa. Aina kevätkeleillä pitää muistaa, että joissain ohuen lumen paikoissa voi olla hiekkaa näkyvissä . Joten tarkkaavainen tulee olla.

Pakkasaamu tiedossa, joten aamuvarhaisella voi olla hieman jäinen latupohja, mutta aamupäivällä (n. klo 10 ennusteen mukaan) plussaksi muuttuva keli pehmentää lunta mukavasti.

Tänään taitaa olla niitä ikimuistoisia aurinkoisia huhtikuun keväthiihtokelejä, joita harvoin Oriveden korkeudella pääsee kokemaan!

EDIT: koehiihdetty...luistelubaana nyt aamupäivällä vielä kovahko ja latu jäinen.Perinteisen ura sulaa puhki paikoin.Varovaisuutta!

Tallukallion ja Teerimaan tien väli pertsalatu huippukunnossa.MUTTA: Lasku Tallukalliolle vauhdikas joten olkaa varovaisia.7.4.2021 Keskiviikko

Maahan on saatu nuoskalumikerros. Luistelubaanoja välille Hiihtomaa- Soralaani Paltanmäen kupeessa kunnostetaan parhaillaan.

Ennusteiden mukaan satelee rännänsekaista koko päivän. Illalla alkaa kylmenemään. Seuraamme tilanteen kehittymistä ja mikäli ennusteet pitävät paikkaansa, ajellaan illalla sateen loputtua baanat ja pertsan latu huomiseksi kuntoon. Aurinkoa ja pakkasta luvattu huomiselle. 

Seuraahan tiedoitetta!

EDIT klo11 Maastosta tuli tieto, että myös latu on tehty välille Hiihtomaa- Soralaani Paltanmäessä


6.4.2021 Tiistai

Juuri ja juuri miinuksella on keli. Kelkat aloittavat kuunostuksen tänä aamuna n. klo 8. Luistelubaanaa lanataan välillä Pieneläinhautausmaa (Hiihtomaa)- Soralaani Paltanmäen kupeessa. Muuta reitistöä ei ehkä saada enää kuntoon. Myös perinteisen latua koitetaan saada tehtyä -  lopputulos tiedetään vasta kun nähdään miten kovaksi lumi on muuttunut. Tarkennellaan infoa kyllä; olkaapa kuulolla!

Muistakaa, että näin keväällä kannattaa ottaa käyttöön se vähän huonompi suksipari ja huomioida mahdolliset ``maata jo hiukan näkyvissä``- kohdat!


EDIT klo 9.30: Maastosta tieto: Hiihtomaasta soralaanille luistelubaana ja latu hyvässä kunnossa, samoin Tallukalliolta Teerijärven tielle asti pertsan latu. Leppäsenvuoressa luistelubaanaa, mutta pohja jo vähälumisempi.

Ei sitten muuta kuin kerryttämään ennätystalven kilometrejä!!!!


5.3.2021 Maanantai

Vettä satelee. Tänään ei kannata koskea lumeen eli ei kunnostella reittejä tänään. Seuraamme tilannetta ja jos ei vesi sulata lumia pahasti, haaveena olisi kunnostaa osaa laduista vielä tällä viikolla. Seurailkaahan tiedotetta!


4.3.2021 Sunnuntai

Aamulla kunnnostettu samat reitit kuin eilen. Kiitos latumiehet Aarno ja Tapio!

Ihanaa hiihtopäivää kaikille!


3.3.2021 Lauantai

Vitosen perälenkki ja Hiihtomaa-Paltanmäen ns.soralaani välille ladut kunnostettu. Perinteisen latu Tallukallio-Teerimaantie väli myös. Joissain paikoin voi olla jo maata näkyvissä, mutta kokonaan poikki latu ei ole.Olkaa siis hiukan varovaisia.


2.4.2021 Perjantai

Tänä aamuna on kunnostettu luistelubaana vitosen perälenkiltä ja väliltä Hiihtomaa- Paltanmäen soralaani.

Lunta riittää vielä. Perinteisen ura ajettu eilen päivällä ja on hiihtokunnossa kyseisillä reiteillä.

Nautitaan nyt Pääsiäishiihdoista!!!! Aamulla laduilla on kuulemani mukaan ollut vilskettä; hieno juttu.


1.4.2021 torstai

Hauskaa aprillipäivää! Vitosen perälenkki ja Hiihtomaasta soralaanillle  on luistelubaanat ja perinteisen latu kunnostettu. Kunto hyvä.Teerijärvien kierroksen latu ajettu Teerimaan tielle asti.Ps.tämä tieto ei ollut aprillipila😉

31.3.2021 keskiviikko

Vitosen perälenkki ja väli Hiihtomaa-soralaani Paltanmäen kupeessa on tänään kunnostettu. Luistelu sekä perinteinen.

Hyvässä kunnossa!!!!!

30.3.2021 Tiistai

Luistelubaanat välille Hiihtomaa-Paltanmäen ns. soralaani on ajettu tänä aamuna, samoin ns. vitosen perälenkki Leppäsenvuoren kupeessa.

Huoltovuorossa tällä viikolla Aarno Meriluoto ja Tapio Lindstedt.

Aamuhiihtäjiltä tietoa, että hyvässä kunnossa!!!!

Varokaa heikkoja jäitä!Latukartat

Vain suksilla laduille

Hiihtäjien toivomus on, että hiihtokautena latualue jätetään vain hiihtäjien käyttöön. Muu liikkuminen latualueella voi aiheuttaa pahojakin vaaratilanteita. Kävely ja pulkkailu yleiseen käyttöön kunnostetulla latualueella rikkoo kunnostetut pinnat ja vaikeuttaa hiihtämistä.

Hiihtäjät muistakaa noudattaa merkittyä kulkusuuntaa. Teerijärven lenkin kiertosuunta on Tallukalliolta Rovastinkankaalle.

Järjestyslaki 14§

Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi koiran omistajan tai haltijan on pidettävä huolta siitä, ettei koira pääse lainkaan yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle.

Koirahiihto

Maanantaisin ja torstaisin 20:00 - 22:00 koirahiihto on sallittu pieneläinhautausmaan ja soralaanin välillä. 

Rata ei kuitenkaan ole varattu tähän käyttöön, joten molemminpuolista varovaisuutta on noudatettava.