Hiihtokoulut

Tervetuloa Lasten/nuorten Hiihtokouluun!

On suuri ilo kertoa, että suosittu Hiihtokoulu pyörähtää taas käyntiin tammikuussa 2019!

Hiihtokoulussa opetetaan hiihdon perustaitoja ja tekniikoita kullekin ikäryhmälle sopivien harjoitteiden avulla. Pienimpien ryhmissä tutustutaan hiihtoon leikkien avulla ja isommille neuvotaan hiihtotyylien, mäenlaskun yms. tekniikoita ryhmän taitotaso sekä lasten/nuorten toiveet huomioon ottaen.

Vanhimpien ryhmä eli valmennusryhmä perehtyy jo hiihtotekniikoihin syvemmin ja heidän kanssaan pyritään pitkäjänteiseen harjoitteluun mm. viikkotreenien avulla -luonnollisesti jokaisen nuoren yksilölliset mahdollisuudet ja toiveet huomioiden.

Meille on tärkeää, että lapset/nuoret saavat liikunnasta positiivisia onnistumisen kokemuksia.

Kohderyhmä: 4-vuotiaat ja sitä vanhemmat lapset/nuoret. Alle kouluikäisillä tai ns. erityislapsilla tulee olla mukana toiminnassa hiihtävä aikuinen.

Ilmoittautuminen: nettilomakkeella, joka löytyy viimeistään vuoden vaihteessa OrPo:n nettisivuilta/Facebookista

Maksu: 20e/lapsi/nuori. Maksetaan ilmoittautumislomakkeessa ilmoitetulle tilille.

Paikka:  Oriveden Hiihtomaa (Leppästentiellä lähellä pieneläinhautausmaata) ellei toisin ilmoiteta

Tiedotus: Pääasiassa hiihtokoulun tiedotus tapahtuu facebookin kautta https://www.facebook.com/orpohiihto. Samat tiedotukset näkyvät kuitenkin myös kotisivuilla https://oriveden-ponnistus-sporttisaitti-com facebook uutisvirrassa. Muista katsoa aina ennen hiihtokoulukerralle lähtöä!

Aikataulu:

1. kerta   12.1.2019 lauantai klo 10

• hiihtokoululaisten vanhemmille tarkoitettu tiedotustilaisuus ja välineinfo/suksihuolto

2. kerta  13.1.2019 sunnuntai klo 9.45-10.40 ja klo 10.45-11.40 (kaksi eri ryhmää)

3. kerta  20.1.2019 sunnuntai klo 9.45-10.40 ja klo 10.45-11.40

• vapaa eli luisteluhiihtotyyli

4. kerta  27.1.2019 sunnuntai klo 9.45-10.40 ja klo 10.45-11.40

5.  kerta   3.2.2019 sunnuntai klo 9.45-10.40 ja klo 10.45-11.40

• vapaa eli luisteluhiihtotyyli

6. kerta  10.2.2019  sunnuntai klo 9.45-10.40 ja klo 10.45-11.40

7. kerta   17.2.2019  sunnuntai klo 9.45-10.40 ja klo 10.45-11.40

• vapaa hiihtotyyli

Muuta tärkeää:

• ilmoitathan lapsesi hiihtokouluun ennen viimeistä ilmoittautumispäivää nettilomakkeen kautta! Kerättyjä tietoja käytämme vain hiihtokouluun liittyvissä asioissa ja käsittelemme tietoja luottamuksellisesti.
  • ilmoittautuneet lapset jaetaan ryhmiin iän perusteella. Ikäryhmät jaetaan taas kahteen ryhmään, joista toiset harjoittelevat klo 9.45-10-40 ja toiset 10.45-11.40. Poikkeuksen tekee vanhimpien treeniryhmä, joka hiihtää klo 9.45 alkaen ja treenin pituus saattaa muuttua riippuen harjoitteiden laadusta ja paikasta. Ryhmiä jaettaessa otamme huomioon, että saman perheen lapset hiihtävät samaan aikaan. Hyvin perusteltuja ryhmätoiveita ( esim.kaverukset) voi esittää ilmoittautumislomakkeella tai lähettämällä postia Minnalle vainolanpuisto@gmail.com . Pyrimme ottamaan ne huomioon mahdollisuuksien mukaan.
  • ennen hiihtokoulun alkua lähetämme vanhemmille sähköpostia, joka sisältää tiedot lapsen ryhmän hiihtoajasta ja myös muuta tärkeää tietoa.
  • ensimmäisellä infokerralla lauantaina 12.1.2019 olisi hyvä olla paikalla, koska kerromme hiihtokoulusta, hiihtovälineistä ja suksien huollosta
  • infokerralla jaetaan huomioliivit, jokaiselle ikäryhmälle eri väriset. Ne tulee palauttaa meille takaisin hiihtokoulun päätyttyä.
  • kovan pakkasen yllättäessä teemme hiihtokoulun perumispäätöksen jo edellisenä päivänä sääennusteiden perusteella. Ilmoitamme asiasta OrPo:n Facebook-sivuilla. Ehdoton pakkasraja on -17 astetta. Kylmällä kelillä saatamme esim. lyhentää hiihtoaikaa ja pitää lämmittelytaukoja Hiihtomaan kopilla. Lapsien kylmänsietokyky on hyvin yksilöllinen ja vanhempien vastuulle jää päätös tuoko lapsensa  ``rajakelillä`` hiihtokouluun vai ei.
  • vanhempien toivotaan huolehtivan, että lapsi on ajoissa paikalla ja sukset jalassa harjoituskerran alkaessa.
  • joka kerta olisi muistettava ilmoittautua ohjaajalle, joka on Hiihtomaan kopilla tai sen ympäristössä
  • ahkerasti hiihtokoulussa mukana olleet lapset/nuoret palkitaan aktiivisuuspalkinnoilla hiihtokoulun päätyttyä
  • tarrapassit jaetaan vanhempien mukaan ensimmäisellä kerralla. Ne kannattaa säilyttää kotona. Jokaisella hiihtokoulukerralla lapsi saa valita yhden tarran ja liimata sen passiin
  • alle kouluikäisten ja ns. erityislasten mukana tulee olla hiihtävä aikuinen. Saatamme tarvita auttavia käsiä erilaisissa tilanteissa. Myös muut vanhemmat ovat tervetulleita hiihtämään mukaan!
  • hiihtokertojen lopuksi jaetaan lapsille/nuorille lämmintä mehua
  • Latukahvila lahjoittaa vanhan tavan mukaan hiihtopehmot, tällä kertaa kaksi nallea, ja ne arvotaan koulun päätteeksi kaikkien hiihtokouluun osallistuneiden lasten kesken
  • lapsella tulee olla voimassa oleva tapaturmavakuutus. Alle 15-vuotiailla OrPo:n jäsenillä on vakuutus voimassa seuran toiminnassa eli myös hiihtokoulussa. Seuraan liittyminen on toivottavaa ja siihen löytyy ohjeet  kohdasta ``Seuran esittely`` https://oriveden.ponnistus.sporttisaitti.com/seuran-esittely/
  • lisätietoja saa Minnalta p.0407406929 tai sp vainolanpuisto@gmail.com

OrPo Hiihtojaosto järjestää myös lasten avoimia hiihtokilpailuja.  Niihin osallistuminen on vapaaehtoista. Niistä lisätietoa toisessa tiedotteessa Kilpahiihto

V.2018 hiihtokoulun päättäjäiset Latukahvilalla
V. 2018 Hiihtokoululapset keksivät maskottiOrPo-nallelle nimen. Tulevina vuosina hiihtokoulun maskottina kulkee LUMI-nalle.