Hiihtokoulut

V. 2018 Hiihtokoululapset keksivät maskottiOrPo-nallelle nimen. Tulevina vuosina hiihtokoulun maskottina kulkee LUMI-nalle.

 

 

 

LASTEN HIIHTOKOULU ON PÄÄTTYNYT TÄMÄN TALVEN OSALTA!

KIITÄMME KAIKKIA LAPSIA JA VANHEMPIA ANTOISASTA YHTEISTYÖSTÄ!

ENSI TALVENA HIIHDETÄÄN JÄLLEEN!

 

  

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

YLEISTÄ TIETOA TALVEN 2018 HIIHTOKOULUTOIMINNASTA:

 

Hiihtokoulu on saanut rinnalleen uuden osa-alueen eli hiihtovalmennuksen. Ihanien hiihtokoululastemme kasvaessa ja taitojen lisääntyessä on ilmaantunut selvä tarve uudentyyppiseen toimintaan. Hiihtovalmennus on siis tarkoitettu jo hiihtotaitoisille hiihdosta innostuneille lapsille ja nuorille.  

KAIKKI LAPSET JA NUORET  (= myös hiihtovalmennukseen haluavat) ILMOITTAUTUVAT toimintaamme ETUKÄTEEN hiihtokoulun sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta, joka löytyy viimeistään vuoden vaihteessa tämän sivuston yhteydestä. Vanhemman kannattaa viestitellä jo lomakkeen avulla meille, jos esim lapsi / nuori on menestynyt hyvin koulujen kilpailuissa ja on innostunut hiihtämisestä vaikka ei olisikaan aikaisemmin ollut OrPo:n hiihtokoulussa. Teemme ilmoittautumisten perusteella ``karkeat`` iänmukaiset ryhmäjaot ja ryhmämuutoksia tehdään hiihtokoulun aikana siten , että jokainen lapsi  kokisi olevansa oikeassa taitotasoryhmässä ja nauttisi hiihtokoulu/valmennuskerroista! 

Hiihtokoulu/valmennusmaksu on 20e/lapsi, nuori. 

Maksu suoritetaan ennen hiihtokoulun alkua ilmoittautumislomakkeessa olevaan tilinumeroon. Hintaan kuuluu lainaksi hiihtokoulun ajaksi annettava huomioliivi, tarrapassi, opetus ja lämmin mehu hiihdon jälkeen. Jos etukäteisilmoittautuminen on syystä tai toisesta unohtunut tms voi tulla ilmoittautumaan myös ensimmäiselle kerralle, jolloin täytetään paperinen lomake ja 20e maksun voi maksaa tuolloin käteisellä. Paikalla olisi hyvä olla tässä tapauksessa hyvissä ajoin, jotta lapsi ehtii toimintaan mukaan.

Hiihtokoulussa opetellaan leikin ja hauskanpidon avulla hiihdon perustaitoja sauvojen oikein käteen laittamisesta perinteisen- ja luisteluhiihdon perustekniikoihin.Valmennustoiminta suunnitellaan osallistuvien lasten/nuorten hiihtotaitojen ja toiveiden mukaisesti.

Hiihtokoulun (ja niin valmennuksenkin) ohjelmaan kuuluvat hiihtokilpailut, joiden määrää on lisätty niiden suosion ja palautteissa saamiemme toiveiden mukaisesti. Kisat ovat tietysti vapaaehtoisia, joten ne eivät ole lapsen este hiihtokouluun osallistumiselle! Kilpailuista (huomaa CUP = kolme kisaa!) Lisää kisainfoa tiedotteessa `Lasten hiihtokilpailut``.

Lapset saavat ensimmäisellä kerralla tarrapassin, johon lapsi saa jokaisella hiihtokoulukerralla valita yhden tarran. Passi kannattaa säilyttää kotona tallessa (ei ole ihan ``taskukokoa``), kuljettaa saadut tarrat kotiin ja liimata siellä paikalleen. Passiin saa myös tarran Latukahvilalta muuna kuin hiihtokoulupäivänä. Latukahvilan väki ei välttämättä touhussaan huomaa tarran antamista, joten kannattaa mainita olevansa hiihtokoululainen kahvilalla käydessään!

Kaikki vanhemmat ovat tervetulleita suksimaan hiihtokoululaisten mukaan. Tietysti tärkeä rooli vanhemmilla, isovanhemmilla, huoltajilla, kummeilla ja sisaruksilla on kannustamisessa. Hiihtokisoihin toivomme reippaasti katsojia ja hurraajia, jotta saamme hienot kisat taas aikaiseksi!

Myös hiihtokoulun laturetkelle on hyvä lähteä isommalla porukalla!

Toimintamme on laajentunut nyt myös alle kouluikäisiin. Heidän mukanaan hiihtokoulussa tulee olla hiihtävä aikuinen mukana . Monet tuon ikäiset sekä myös erityislapset (= syystä tai toisesta erityishuomiota tarvitsevat lapset ) tarvitsevat monenmoista apua, jota ohjaaja ei aina ehdi olla antamassa . Ilmoittautumislomakkeessa on kohta, jonne voi kertoa esim lapsen sairaudesta, jolla voi olla merkitystä hiihdon opettelussa. Käsittelemme kaikki antamanne tiedot luottamuksellisesti 

Ensimmäinen hiihtokoulukerta järjestetään Rovastinkankaan koulun latualueella, koska saamme käyttöömme koulun pukuhuoneen . Kaikki lapset saavat oman ryhmänsä väriset huomioliivit joihin on kiinnitetty nimitarra. Myös Tarrapassit jaetaan pukuhuoneessa. Muiden kertojen hiihtopaikat ilmoitetaan myöhemmin mm. Latukahvilan blogissa ja tässä sivustolla. Tämä siitä syystä, että lumiolosuhteet saatavat vaihdella (kuten olemme kolmena viime talvena saaneet huomata). Kovin paljon etukäteen ei välttämättä voi tietää missä on hyvä hiihtää.

Hiihtokauden päättäjäisissä jaetaan aktiivisuuspalkinnot hiihtokoulussa ahkerasti käyneille lapsille.Samassa tapahtumassa jaetaan myös HIIHTOCUP:n yhteiskilpailun palkinnot sekä arvotaan kaikkien hiihtokouluun osallistuneiden kesken Latukahvilan Hiihtopehmot!

Pakkasraja on -15 astetta.

Hiihtokoulun/valmennuksen ohjaajina toimivat innostuneet ohjaajat ja valmentajat.

 

  Tietoa saat:

  - Latukahvilan blogista http://orivedenlatukahvila.blogspot.com/

  - OrPo:n hiihtojaoston internetsivuilta http://oriveden.ponnistus.sporttisaitti.com/

  - OrPo:n Hiihdon Facebook-sivuilta

  - puhelimella : Minna Kaila p.0407406929

 

Hiihtokouluun osallistujilla tulisi olla tapaturmavakuutus. Alle 15-vuotiailla seuran jäsenillä on tapaturmavakuutus seuran toiminnassa. Jäseneksi voi liittyä maksamalla jäsenmaksun. Katso sivulta Seuran esittely.

 

 

                                

HUOM! On ehdottoman tärkeää, että seuraatte tiedotteita joka viikko mielellään aina ennen hiihtokouluun lähtöä! Lumiolosuhteet yms voivat vaikuttaa ohjelman sisältöön.

 

 

HIIHTOKOULUN OHJELMA v. 2018


SUNNUNTAI 14.1.2018 
* Lapset/nuoret on jaettu suuren määrän vuoksi kahteen eri aikaan hiihtävään ryhmään: ensimmäinen ryhmä hiihtää klo 9.45-10.45 ja toinen klo 10.45-11.45

* paikka Rovastinkankaan koulun latualue.
* Liivien ja tarrapassien jako tapahtuu koulun pukuhuonetilassa klo 9.15
* suksillaoloa, hiihto-ja tutustumisleikkejä, mukaan hiihtovarusteet

SUNNUNTAI 21.1.2018 klo 9.45-10.45 ja 10.45-11.45
* pienten kanssa suksiliikuntaa ja -leikkejä
* harjoitellaan perinteisen tyylin hiihtoa
* Paikka: ROVASTINKANKAAN KOULUN LATULALUE

SUNNUNTAI 28.1.2018 klo 9.45-10.45 ja 10.45-11.45
* pienten kanssa suksiliikuntaa ja -leikkejä
* harjoitellaan luisteluhiihtoa
* suksista kannattaa jättää pitovoiteet pois                                                                              * Paikka: ROVASTINKANKAAN KOULUN LATUALUE

SUNNUNTAI 4.2.2018 klo 9.45-10.45 ja 10.45-11.45
* pienten kanssa suksiliikuntaa ja -leikkejä
* kerrataan ja harjoitellaan lisää perinteisen hiihtoa
* Paikka ROK koulun latualue

SUNNUNTAI 11.2.2018 
* hiihtokilpailut Latukahvilan radalla
* perinteinen hiihtotapa
* huomaa ennakkoilmoittautuminen (myös hiihtokoululaiset!)
* seuraa erillisiä kilpailutiedotteita!

SUNNUNTAI 18.2.2018 klo 9.45-10.45 ja 10.45-11.45
* pienten kanssa suksiliikuntaa- ja leikkejä
* kerrataan ja harjoitellaan luisteluhiihtoa
* paikka ilmoitetaan lähempänä

TIISTAI 20.2.2018 klo 18
* hiihtokilpailut Leppäsenvuoren ns. vitosen perälenkin alueella
* vapaa hiihtotyyli ( voi luistella tai hiihtää perinteistä!)
* huomaa ennakkoilmoittautuminen (myös hiihtokoululaiset!)
* seuraa erillisiä kilpailutiedotteita!

SUNNUNTAI 25.2.2018 
* talviloma - ei hiihtokoulua

SUNNUNTAI 4.3.2018 klo 9.45-10.45 ja 10.45-11-45
* pienten kanssa suksiliikuntaa ja -leikkejä
* tyyli "vapaa" eli lasten toiveiden mukaan hiihdetään joko luistellen tai perinteisellä
* ROK latualue

SUNNUNTAI 11.3.2018 klo 9.30
* laturetki - mukaan toivoteen myös vanhempia tms tukijoukkoja
* reitti: Pieneläinhautausmaa - Latukahvila Väinölä - Pieneläinhautausmaa
* sprinttikisa Iso-Teerijärven jäällä
* seuraa erillisiä kisatiedotteita!

SUNNUNTAI 18.3.2018 klo 10
* hiihtokoulun päättäjäiset Latukahvila Väinölässä
* liikunnallista toimintaa (huomaa lumiolosuhteet) ja makkaranpaisoa yms.
* palkintojen ja kannustuspalkintojen jako
* latukahvilan lahjoittamien hiihtopehmojen arvonta hiihtokouluun osallistuneiden kesken